Pojęcie „niejadalne produkty pochodzenia zwierzęcego”:

Definicja pojęcia „niejadalne produkty pochodzenia zwierzęcego” zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt.
Akt prawny: Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt.
Dziennik Ustaw: Dz. U. 2004 nr 69 poz. 625.
Tekst jednolity: Opracowano na podstawie: t.j. Dz. U. z 2014 r. poz. 1539, z 2015 r. poz. 266, 470, z 2016 r. poz. 1605.
Lokalizacja: Rozdział 1 – Przepisy ogólne, Art. 2.


„Niejadalne produkty pochodzenia zwierzęcego” definicja:

niejadalne produkty pochodzenia zwierzęcego – materiał biologiczny i jaja wylęgowe drobiu