Pojęcie „produkcja mięsa przeznaczonego na użytek własny”:

Definicja pojęcia „produkcja mięsa przeznaczonego na użytek własny” zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego.
Akt prawny: Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego.
Dziennik Ustaw: Dz. U. 2006 nr 17 poz. 127.
Tekst jednolity: Opracowano na podstawie: t.j. Dz. U. 2017 poz. 242.
Lokalizacja: Art. 5.


„Produkcja mięsa przeznaczonego na użytek własny” definicja:

produkcja mięsa przeznaczonego na użytek własny – pozyskiwanie mięsa, utrzymywanych w gospodarstwie, cieląt do szóstego miesiąca życia, świń, owiec, kóz, drobiu oraz zwierząt dzikich utrzymywanych w warunkach fermowych albo pozyskiwanie przez myśliwego, w wyniku odstrzału, mięsa zwierząt łownych, przeznaczonego na własne potrzeby